Behandelingen

Een goede vachtverzorging is erg belangrijk voor de conditie van de vacht en de huid van uw hond. Een slecht verzorgde vacht met klitten zorgt bij een dier voor veel ongemak en zelfs pijn. Bij veel haar wat gaat klitten kan een vacht gaan vervilten en kunnen op de huid smetplekken ontstaan. Deze klitten en viltplekken trekken aan de huid en zijn pijnlijk. Ook door parasieten zoals vlooien kan de huid en vacht beschadigd raken omdat er dan hotspots kunnen ontstaan door krabbelen of bijten veroorzaakt door een vlooienallergie. Een goed verzorgde vacht is daarom essentieel. Trimmen is de verzamelnaam voor de verschillende soorten vachtbehandelingen voor de hond. De trimbehandeling is afhankelijk van het ras en/of de vachtsoort en natuurlijk de wensen van u als klant. Hierbij houd ik rekening met het belang van de hond en zal ik u hierin adviseren. De volgende technieken worden bij verschillende behandelingen gebruikt;

 

Knippen
De vacht wordt met een rechte schaar ingekort en/of in model gebracht. 

Effileren
Met een aan één kant getande schaar wordt de vacht uitgedund en eventueel ingekort. Hierdoor krijg je een natuurlijk effect. 

Scheren
Hierbij wordt de vacht met een tondeuse ingekort, de lengte hiervan is afhankelijk van de scheerkop die gebruikt wordt. 

Plukken/Strippen
Een ruwharige hond heeft een dubbele vacht waarvan de bovenlaag er niet vanzelf uitvalt. Deze moet er dus handmatig worden uitgeplukt als deze "rijp"is. Dit dient 2x tot 4x per jaar te gebeuren. 

Ontwollen
Sommige honden hebben een dikke, wollige ondervacht. De losse wol wordt met de was- blaas methode eruit gehaald, om klitten en vervilten te voorkomen.

Wassen en föhnen
Om de huid en haren goed te reinigen wordt uw hond lekker gewassen en gedroogd.