Wie ben ik

Mijn naam is Diana Maus en ben een gediplomeerd hondentrimster in Pernis, en dit is mijn hond Teun van 12 jaar. Teun is 6 jaar geleden door trieste omstandigheden voorgoed bij mij en mijn gezin komen wonen, en we genieten nog elke dag van hem. Mijn andere hondje Harry, die we van pup af aan hadden, is inmiddels helaas al weer 6 jaar terug op 10 jarige leeftijd overleden. We denken nog vaak aan hem, hij zit voor altijd in ons hart.

 

Door de liefde voor mijn eigen honden is het vak honden trimmen op mijn pad gekomen. Zo kwam het dat ik in 2019 op het idee kwam daar iets mee te gaan doen. Ik ging mij verdiepen in het vak om te ontdekken of het echt wat voor mij was.
Ik ben begonnen door bij verschillende trimsalons een dagje mee te gaan draaien om het te ervaren. Ik vond het ontzettend leuk en ben de opleiding gaan volgen bij het Huisdier Kennis Instituut in Bunnik. Voor deze opleiding heb ik mijn stage bij verschillende trimsalons volbracht en heb ik in mijn vrije tijd ook veel oefenhonden getrimd om extra ervaring op te doen.

De reden waarom ik heb gekozen voor dit geweldige vak is de behoefte om te werken van uit mijn gevoel; de liefde voor dieren en de creativiteit. Zelf heb ik een groot deel van mijn leven honden gehad, en het hebben van een hond voelt voor mij als iets heel natuurlijks en daar wil ik goed voor zijn. Het werken als hondentrimster waarin ik mijn gevoel voor dieren en mijn creativiteit kwijt kan voelt heel goed. Dit aspect komt ook terug in het feit dat ik het werk als trimmer ook heel nuttig vind; een goede vachtverzorging draagt tenslotte in grote mate bij aan het welzijn van uw hond.